Afriggermiddag

Fredag d. 26/10 kl 18 er der afriggermiddag. Susannes besætning er i kabyssen og vil med vanlig omhu fremtrylle en udsøgt menu bestående af stegte ål ad libitum samt garnering. Hertil serveres godt øl og god brændevin

Smakkejollen HENNER FRIISER

Den 1. juli 2014 søsattes ” HENNER FRIISER” i gammel havn i Middelfart. Den er bygget på Lillebæltværftet i Middelfart i fuld overensstemmelse med gamle håndværkstraditioner

Den originale model til smakkejollen “HENNER FRIISER” blev bygget af Mads Illum i 1886 og leveret til fisker Johannes Dahlsgaard på Lyngs Odde. Den gamle jolle blev af efterkommere overdraget til Fredericia Museum og videregivet til Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, hvor den nu er indlemmet i samlingen. Det er heldigt, at dette væsentlige stykke kulturarv hermed er sikret for eftertiden.

Da Marsvinslauget i Middelfart i tæt samarbejde med Lillebælt Smakkelaug  besluttede at genskabe en sødygtig kopi af den gamle jolle, blev denne målt nøjagtigt op, hvorefter frivillige med erfaring i bådebygning gik i gang med fremstillingen på Lillebæltværftet.

Smakkejollen har fået sit navn efter en opdigtet figur i B.S. Ingemanns historiske roman ” Erik Menveds Barndom” fra 1828. Henner Friiser optræder i romanen som oldermand for marsvinjægerene i Middelfart, og har som sådan også lagt navn til museets bindingsværkshus i Brogade, hvor Ingemann havde givet ham bopæl.